La cuisine

Ok, efter att nu ha slutat skratta i åttio år efter att ha tittat på den fantastiska videon på nordfronten så tänkte jag här möta toves och malms frågemål om maten jag får i mig.
Well, frukost består i princip utav socker, ja. Man äter vitt bröd/en croissant/en brioche med antingen nutella eller sylt. Till det har man sedan antingen sockerflingor i mjölk (SEEE, det är visst inte bara jag som skiter i fil, ett helt land gör det också!!) eller någon liten yoggi. Det är för dem fullständigt, och då menar jag verkligen fullständigt, OFFATBART att vi i Sverige äter "salt mat" i stil med ost och skinka till frukost. Sånt existerar inte. Jag har flera gånger försökt med argumentet "socker ger bara snabb energi, den försvinner innan en timma passerat och sedan är man ju trött och död och..", men de tittar alltid bara oförstående på mig. Äh, låt dem äta socker.
När det sedan blir dags för riktig mat så tänker jag här utgå från min värdfamilj. Favoritmaträtterna här är ostron och kött (lamm eller anka) som är nästintill totalt rått. Men det går till såhär: först äter man en sallad, sedan en potatis/ris/whatever-maträtt och efter det äter man köttet (+ slutligen dessert och sedan frukt). Alltså, allt är separerat. Din potatis äter du avskillt (det handlar dock inte bara om tråkig svensk kokt potatis, utan det här är faktiskt spännande gott) och sedan ditt kött avskillt. Bröd finns vid sidan om, så det är det du sväljer ner det med.
Och, of course, man tar alltid en expresso efter maten. Detta även ifall man ätit middag vid halv tio och planerar att gå och lägga sig direkt efter. Dessutom njuter de aldrig av sin kaffe, sveper bara glupskt ner den.
P.S. Jag har ännu inte smakat på sniglar, hjärnor lr liknande. Dock så har tunga varit på menyn i skolan en gång.
Kommentarer
Postat av: VICTOR THE DANGER
Engelsk frukost är och förblir godast.
Postat av: tove m
vänta bara på grishjärnan.. den konsistensen alltså. oh la la
Trackback